En julehilsen!

16.12.2022

Nå i adventstiden er mange av oss i ferd med å forberede julehøytiden, enten jula feires hjemme eller på hytta i Åsbøseterdalen. For 3-4 uker siden var det bart på fjellet og ganske varmt vær til november å være, men nå er det full vinter med kuldegrader og snø, og forberedelsene for en ny skisesong er godt igang. 

I høst gjennomførte vi dugnad med rydding i løypetraseene. De viktigste områdene ble tegnet inn på kart og "auksjonert ut" på Facebook med fin respons. De fleste områdene ble ryddet, og vi vil rette en stor takk til dere som tok i et tak på denne aktiviteten. Vi har i tillegg til områdene som ble ryddet fått utbedret kryssingen av Geitebekken i dalen rett nord for Trollset. Her ble det vurdert at risikoen for skade var stor om skiløpere endte opp i den dype grøfta som oppsto etter at vi la ned rør. Nå er røret forlenget og området vurderes som trygt.

Eivind og Asgeir på sesongens start tur
Eivind og Asgeir på sesongens start tur

Allerede for tre helger siden startet arbeidet med å danne såle i løypetraseene. Det ble tråkket opp og kjørt gjennom med snøscooter og ATV, og forrige helg fortsatte arbeidet. Det har blitt kjørt gjennom Ålykkja med rulle, og det er kjørt opp såle til Tråsevikstulen. Dette betyr at de fleste løypene nå er kjørt gjennom. Selv om det er godt med snø er det dessverre lite tele i bakken, og derfor vurderes isen fortsatt som utrygg. For å kunne sende ut Asgeir trenger vi minst 40 cm stålis. Heldigvis melder Yr.no om kaldvær ut den varslede perioden, så vi krysser fingrene for at områdene fryser godt til, og at isen på Dalstulstjønn og de andre småpyttene styrker seg. Vi takker løypekomiteen for innsatsen de nok en gang har lagt ned for oss!

Alt skal med andre ord ligge til rette for fine forhold i skiløypene inn mot jul- og nyttårshelgen. Været kan vi ikke styre med, men vi skal gjøre vårt for å kunne tilby gode skiløyper. Om dere som lurer på status kan ta en kikk på www.skisporet.no hvor løypekartet oppdateres hver gang Asgeir har vært ute. Om vi må kjøre med alternative løsninger varsler vi vanligvis gjennom våre Facebook sider.

Før jul vil veien opp Breisetdalen bli oppgradert. Veien vil være stengt på dagtid mens det gjennomføres større sprengningsarbeid der veien er smalest. Massen vil bli brukt til å utbedre veien i de første bakkene etter bommen og til å utbedre noen av de skarpeste svingene før Mågeset.

Fra årsskiftet vil det innføres nytt bomsystem med skiltavlesning på Breisetveien. Hytteeiere har fått tilsendt mail om endringen, og informasjon er lagt ut på vår hjemmeside under Bomveg.

Vi ønsker dere alle en fredfull og god jul, og et riktig godt nytt år!

Styret i Åsbøseterdalen velforening