Oppfordring fra formann Terje!

08.12.2017
Kjære alle hytte-eiere!
Nå er det flere hytter som endelig får strøm innlagt, og dette vil også øke i tiden fremover i dalen vår. Vi håper at alle dere som får innlagt strøm nå tenker litt over hva dette vil si for naboene deres, og andre som ferdes i naturen. Mange av oss ønsker å fortsatt kunne ha det mørkt og stjerneklart på kvelden uten å bli forstyrret av unødvendig lysforurensning fra utebelysning. For å unngå irritasjon, håper vi at det tas hensyn ved valg av utvendig belysning ved at man ikke velger sterkt lys som lyser over stort område. Nå finnes det mange flotte løsninger med spotter som lyser ned mot bakken der man ønsker belysning, og sensorer som slår av belysning når det ikke er noen tilstede. Håper på forståelse og respekt for dette, og har dere tips og råd til hvordan man kan unngå lysforurensning, så del dette gjerne med oss alle!
Det har kommet klager på løshunder som løper fritt rundt hytter og over tomtene, noe som er til stor irritasjon for mange. Her er det på sin plass å minne om båndtvang som gjelder i bolig og hytteområde hele året. Også i skiløypen er det greit å ha hunden i bånd for ikke å forstyrre andre ski-gåere.
Til slutt vil jeg innstendig komme med en bønn om å la fyrverkeri med smell og raketter bli igjen i byen for de som skal feire nyttår på hytta. Vi er på fjellet og ute i naturen, og der må vi respektere dyrene som bor slik at de får være i fred og ikke bli skremt av lys og lyd. Noen av oss ønsker også å ta med husdyr på fjellet som er redd fyrverkeri i byen.


Vil med dette ønske alle en fredelig jul og et godt nytt år!


Med vennlig hilsen

Terje Rogde

Formann, Åsbøseterdalen Velforening