Påsketid 2023!

10.04.2023

Vi håper dere alle har hatt fine dager i hyttene i Åsbøseterdalen og tilknytning. Det har vært lys i flere hytter, blide og fornøyde folk i skisporet, og fantastiske skiturer. Det har vært latter og fyr i bålpanner, påskeleker og akebrett - oppsummert virker det som folk og dyr har kost seg i nydelig påskevær!

I påsken ble det sendt ut et infobrev fra Styret på mail til Velforeningens medlemmer, og på Facebook for de som følger denne siden. En oppdatert versjon av dette følger nedenfor.

Vi håper alle har kommet seg trygt og vel hjem, og gleder oss til våren som etterhvert er på vei!

Infobrev fra styret, Påsken 2023

Våren er i anmarsj, men det er fortsatt god vinter i fjellet med mye snø og lovende indikasjoner på Yr.no. Om det kalde været holder vil vi sikkert ha godt skiføre ut april. Info om når løypekjøringen avsluttes sendes ut når den tid kommer.

Vi har mottatt ulike reaksjoner på løypekjøringen i det siste, hvilket er naturlig når sola titter fram og traseene er dekket av snø. Skisporet.no gir god informasjon om løypestatus, men viser ikke alltid hvordan forholdene er i skiløypene eller eksakt når det ble kjørt sist. Vi har ikke kapasitet til å kjøre like ofte som Vegglifjell og Uvdal, de opererer med profesjonelle aktører med basis i betydelig flere hytter og derav høyere inntekter. Med færre hytter er det mer luft mellom hyttene og mindre folk ute på fjellet - noe mange synes er det fineste med området vårt.

Løypeinstruksen vår sier at løypene normalt kjøres opp torsdag eller fredag. Ved behov vedlikeholdes løypene gjennom helgen, og ved større snøfall kjøres løypen ekstra, dette også for vedlikehold av trasé. Hver uke gjøres det vurderinger basert på snøforhold, været, værmelding, sikkerhet, økonomi og erfaringer. Samtidig har været vært lunefullt i det siste med noen store snøfall, mye vind, for deretter bli overraskende fint. Vi har sett dager hvor vi hadde ønsket at det var kjørt, men også dager hvor været var mye røffere enn meldt. Våre løypemannskaper står på, gjør sitt beste og bidrar mye til felleskapet, og vi prøver alltid å lære og forbedre oss.

På ettervinteren søker mange ut fra løypene og opp i fjellet. Med moderne topptur ski frister de høyeste toppene og bratte nedkjøringer. Det varierende været i vinter kombinert med store snøfall og mye vind nylig kan ha skapt ustabile lag i snøen og store fonner. Vær varsomme slik at alle kommer trygt tilbake til hytta og bål-varmen!

Som vanlig er innbetaling for årets kontingent sent ut i vinter hvor vi oppfordrer alle til å bidra! Selv om vi for noe støtte fra kommunen og infrastrukturfondet er vi avhengig av hyttefolkets bidrag til drifte løypekjøringen.

I pinsen planlegger vi årsmøte på tradisjonelt vis ved Skigarasjen på Breiset 27 mai kl 15:00. 

Håper dere setter av tiden og hjelper oss med og stake ut en god kurs framover.

Vi ønsker dere alle riktig fine dager fremover!


Hilsen

Styret