Glad påsk - en påskehilsen fra Styret

26.03.2021

Vi nærmer oss påske og mange følger spent med på værmeldingen. Vi har fått gode tilbakemeldinger for fine skiløyper og forhold i området vårt i det siste, og med mye snø og blå grader lover det bra for årets påske.

Covid situasjonen har preget manges liv det siste året, og Oslo og Viken er nedstengt til over påske. Mange gleder seg sikkert til en påske på hytta, særlig etter hytteforbudet sist påske. Styret ønsker å presisere at alle er velkommen til hyttene sine, men oppfordrer til å overholde de smitteverntiltakene og bestemmelsene som gjelder.

Om skiløyper og hesjestaur og fiber

Eivind har begynt å samle inn hesjestaur til merking av skiløypene, vi oppfordrer de av våre medlemmer som har tilgang til slikt om å bringe de til fjells. Viktig at vi får forsterket merkingen av løypene før snøen forsvinner. God merking gjør det lettere for oss alle å bidra med løypearbeider.

Siden siste informasjonsbrev har vi anskaffet en snøscooter, denne virker veldig bra til vårt bruk. I tillegg har vi anskaffet to sporsettere (en av disse med glattebrett) for scooter.

Det vil bli bestilt fiber til garasjen for å kunne styre motorvarmer til Asgeir, og her vil det bli etablert et «nettpunkt» for våre medlemmer som gjør at man kan få sendt en melding, ringt en venn eller sendt en snap. Videre er vi i ferd med å opprette en løypekomite for å styrke kompetansen, kommunikasjonen og evnen til å etablere gode og trygge skiløyper. Komiteen er et viktig bidrag til å styrke kontakten og samarbeidet mellom vellet og grunneierne.

Vi har fulgt opp strategien fra årsmøtet påsken 2019 med erstatning av Asgeir og anskaffelse av snøscooter. Neste etappe blir å fortsette med utbedring av løypetraseene med legging av rør, bygging av bruer og fjerning av undervegetasjon. Vi ser at bruken av hyttene øker samtidig som flere vil komme til framover, særlig nord i området vårt. Vi må ta en vurdering av hvordan løypenettet kan tilpasses disse planene, men også jobbe for å sikre lengre skisesong. Vi vurderer også anskaffelse av en varmebu til garasjen og installasjon av en værstasjon.

Nå som snøen smelter, dukker dessverre også mørke og brune flekker opp i løypene. Slikt må tas med vekk fra løypene i all slags vær, det er lite hyggelig for ustødige skiløpere å falle og lande i dette.

Årsmøte Pinsen 2021 blir digitalt

Ikke lenge etter påske kommer våren i fjellet og vi nærmer oss pinse. Styret har med bakgrunn i Covid situasjonen vedtatt å gjennomføre et digitalt årsmøte, og formell innkalling vil bli sendt ut. Vi oppfordrer våre medlemmer til å bidra med gode innspill til saker slik at vi får en god dialog som hjelper oss å sette felles kurs framover.

Støtt vårt arbeid

Dessverre var det litt problemer med utsendelse av kontingent for 2021. Vi ber alle som ikke har mottatt sjekke mail og søppelmail for å se om denne kan ligge der. Om ikke, kan innbetaling av årskontingent for dette året skje til kontonummer 1594.35.15783 eller via VIPPS til 21414. Merk innbetalingen med navn på betaler + medlemskontingent 2021.

Med ønsker om en riktig god påske til dere alle fra

Styret