Påskehilsen i påskeuken :)

14.04.2022

Endelig er påsken her og hyttene fylles nok en gang. Ser ut som om mange tok turen til fjells allerede i palmehelga! Været har vært fint så langt med mye sol, men også en del vind. Fremover varierer værutsiktene fra dag til dag på Yr.no, varmegrader dagtid og kaldere på natten, og det er vanskelig å si noe om løypekjøring. Siste kjøring var fra Breiset til Langemyrhaugen, men det er mye is og avblåste flekker i den vestre delen av Seterløypa som gjør kjøringen vanskelig der. Fra Holmevann mot Lufsjå er det noe mer snø.

Følg med på Skisporet og Facebook siden for oppdateringer.

Siden forrige infobrev i februar har vi vært på Skisporet.no under navnet "Åsbøseterdalen og Breiset". Vi har en GPS sender i Asgeir som oppdaterer seg fortløpende under løypekjøring, og på Skisporet.no kan man da lese når det ble kjørt løype sist.

Selv om snøen i skiløypetraseene svinner hen, er det fortsatt snø i terrenget. På østsiden av høydedrag hvor vinden har samlet opp snø er det gode forhold, og snøen der er ganske kompakt som følge av den kalde værtypen. Om det kalde været holder kan fottur på skaren eller trugetur også gi gode opplevelser.

Velforeningens påskearrangement må dessverre utgå også i år. Et slik arrangement krever både arbeid og forberedelser, og dessverre har vi ikke lyktes i å finne arrangører. Dette settes opp som et eget punkt til årsmøtet da arrangementet både er et kjærkomment tilskudd til løypekjøringen, men også en hyggelig måte å bli kjent med hyttenaboene og aktivitet for familien.

Etter påske skal styret evaluere årets sesong, og legge planer for eventuelle utbedringer og vedlikehold i løypetraseene. Med en snøfattig vinter har det blitt avslørt i hvilke områder det er mye undervegetasjon som bør ryddes før neste vinter. Dersom vi får ryddet disse områdene kreves det mindre snø for kjøring, noe som gir en lenger ski-sesong. Nå skal Asgeir parkeres og klargjøres for lagring til neste vinter som forhåpentligvis kommer med mer snø.

I pinsen inviterer vi til årsmøte på tradisjonelt vis ved garasjen til Asgeir på Breiset lørdag 4 juni kl 15:00. Håper dere setter av tiden, og hjelper oss stake ut en god kurs framover.

Vi ønsker dere alle en god påske!

Hilsen

Styret v/Espen Løe